Loading...
Přehrát video
Vanilkový lusk 2ks 6g - BAM

Vanilkový lusk 2ks 6g - BAM

Vanilkový lusk pro ochucení krémů, zmrzliny a dezertů. 2 ks v balení.

155 Kč
2583.3 Kč / 100g
1
Skladem > 10 ks
Potřebujete s něčím poradit?
Zeptat se
Chcete hlídat cenu a dostupnost?
Začít hlídat

Vanilkové lusky BAM jsou ideální pro přípravu a obohacení široké škály sladkostí a sladkých pokrmů. Jedná se o celé lusky pravé Bourbon vanilky z Madagaskaru, které mají výjimečnou vanilkovou chuť a vůni. Vanilkové lusky doporučujeme do všech sladkých jídel, kde chceme zvýraznit vanilkovou chuť. Jsou ideální na výrobu domácího vanilkového krému nebo vanilkové zmrzliny a můžete jimi obohatit i různé sušenky a krémy nebo si připravit vlastní vanilkový extrakt a vanilkovou kávu. Vanilkové lusky obohatí pokrm i vizuálně, semínky vanilky. Skladování produktu: Vanilkové lusky skladujte v těsně uzavřených obalech, při pokojové teplotě do 25°C, v suchu a temnu. Teplota v místnosti by nikdy neměla přesáhnout 25 °C a lusky by neměly být vystaveny přímému světlu. Vyhněte se chlazení.

Jak zužitkovat celý vanilkový lusk?

Využijte vanilkový lusk bezezbytku! Krátký návod jak na to.

23.6.2022

1. Překrojte lusk napůl

  • Pokud máte dlouhý vanilkový lusk, stačí ho nůžkami přestřihnout napůl a použít jen jednu polovinu. Druhou polovinu zabalte do potravinářské fólie a uschováte nejlépe ve spíži. Lusky nepatří do lednice!
  • Skvělou volbou je lusk vanilky bourbon, který je delší než 17 cm a má vlhkost nad 30 %.

2. Co dělat, když vanilkový lusk vyschne a ztvrdne

  • V tomto případě je pomoc velmi jednoduchá. Špičku lusku ustřihněte a ustřiženým koncem postavte lusk do panáka s vodkou nebo jiným silným alkoholem. V panáku nechte vanilkový lusk stát alespoň 1 noc a 1 den. Vanilkový lusk alkohol do sebe natáhne a díky tomu znovu změkne.



3. Vyrobte si z vanilkového lusku cukr

  • Pokud si připravujete vanilkový cukr a lusk po určité době přestane vonět, můžete ho použít do mléka či rumu. Použitý vanilkový lusk můžete rozemlít na vanilkový cukr.

4. Vyrobte si vanilkový extrakt

  • Příprava je velmi snadná, stačí nastříhat lusky vanilky bourbon A nebo B na malé kousíčky.
  • Zalijete je malým panákem vodky a dáte do uzavřené nádoby.
  • Směs musí zrát alespoň 3 týdny ve spíži
  • Jednou za čas směs protřepejte
  • Do pokrmů dávkujte po lžičkách



Hmotnost

Balení obsahuje: 6 g

Složení produktu

celé lusky Bourbon vanilky

Výživové hodnoty na 100g

Energetická hodnota kJ 224 kJ
Energetická hodnota kcal 53,5 kcal
Tuky 8,64 g
    - z toho nasycené mastné kyseliny 0,13 g
Sacharidy 17 g
    - z toho cukry 10,11 g
Bílkoviny 4 g
Vláknina 31,3 g
Sůl 0,038 g

Země původu

Slovinsko

Technické parametry

Kategorie: Vanilka a přípravky z ní
Vanilkový lusk
Výrobce BAM
EAN 3830069840951
Kód produktu 2202

Recenze

Vanilku mám až na vánoční cukroví
zatím nevyzkoušeno

Související produkty

Vyrobeno v Německu
Bio vanilkový lusk 1ks - RUF

Bio vanilkový lusk 1ks - RUF

Bio Bourbon vanilkový lusk. Balení 1 ks.

76 Kč
2533.3 Kč / 100g

Skladem > 10 ks
1

Exkluzivní vanilkový lusk z Ugandy 2ks - Vanissa

Exkluzivní vanilkový lusk z Ugandy. V balení 2 ks.

196 Kč

Skladem > 10 ks
1

Vanilka plod - vanilkový lusk 1ks

Vanilka je voňavé koření, kterým provoníte nejen vánoční cukroví.

102 Kč

Skladem > 10 ks
1

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 7kusů + 2 zdarma - Vanilka

Suchý vanilkový lusk na macerování Tahitian 7kusů + 2 zdarma

318 Kč

Skladem > 10 ks
1